×
ورود به پنل صفحه اصلی انواع خدمات رادیولوژی CBCT

معرفی و مقایسه رادیوگرافی داخل و خارج دهانی


رادیوگرافی یک تکنیک تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس، پرتوهای گاما، یا تشعشعات یونیزان مشابه و پرتوهای غیر یونیزان برای مشاهده شکل داخلی یک جسم است. از کاربردهای رادیوگرافی می‌توان به رادیوگرافی پزشکی ("تشخیصی" و "درمانی") اشاره کرد. در ادامه ما به بررسی رادیوگرافی، انواع رادیوگرافی و مزایا و معایب این روش می‌ پردازیم.

رادیوگرافی داخل دهانی چیست؟ و آشنایی با آن

رادیوگرافی داخل دهانی شامل تشخیص پوسیدگی دندان، مشاهده ریشه دندان، مشاهده وضعیت دندان و بررسی سلامت قسمت استخوانی اطراف دندان می شود. رادیوگرافی داخل دهانی به سه روش رایج رادیوگرافی بایت وینگ، اکلوزال و رادیوگرافی پری اپیکال انجام می‌شود.

رادیوگرافی پری اپیکال یک تکنیک تصویربرداری داخل دهانی است که با تکنیک موازی انجام می شود که در رادیولوژی پرتو با اشعه ایکس، کل دندان را از تاج تا انتهای ریشه و استخوان های محافظ دندان نشان می دهد. مرکز تصویربرداری تنکابن به عنوان یکی ازمعتبرترین و بهترین مرکز تصویربرداری در غرب مازندران آماده انجام رایوگرافی پری اپیکال برای تمامی بیماران می باشد.

انواع رادیوگرافی داخل دهانی

رادیوگرافی خارج دهانی چیست؟

این روش به پزشک امکان می‌دهد تا از دندان‌ها، فک‌ها، و جمجمه تصویربرداری کرده و اطلاعات دقیق و کاملی از وضعیت کلی دهان و ناحیه فک به دست آورد. رادیوگرافی خارج دهانی معمولاً برای تشخیص مشکلات دهان و دندان، ارزیابی رشد، و بررسی روابط بین دندان ها و استخوان های فک کاربرد دارد. در این روش، اشعه ایکس به استخوان‌های فک می تابد تا تصاویری از جمجمه، فک، و دندان‌ها تهیه شود.

عکس OPG (پانورامیک) یک نوع آن است که شناخته شده ترین و مرسوم ترین نوع رادیوگرافی است، این نوع تصویربرداری با اشعه ایکس، تصویری جامع از کل فک بالا و پایین، مفصل تمپوروماندیبولار (TMJ) و سینوس ها را ارائه می دهد. دندانپزشکان و متخصصین ارتودنسی از این تصویر برای بررسی وضعیت دندان ها، استخوان فک، تشخیص پوسیدگی، بررسی رویش دندان ها، برنامه ریزی برای ایمپلنت و بررسی شکستگی های فک و صورت استفاده می کنند.

انواع رادیوگرافی خارج دهانی

بازگشت به صفحه اصلی