بازگشت به صفحه اصلی
اشعه ایکس
اشعه ایکس نوعی تابش الکترومغناطیسی است که بیشتر به دلیل قابلیت نفوذ آن در پوست و عکس برداری از استخوان ها، شناخته شده است. از این روش برای تهیه:
- فیلم رادیولوژی
- عکس رادیولوژی
- کاست رادیولوژی
- و موارد دیگر... میتوان کمک گرفت.
تصویربرداری با این اشعه تصاویری از درون بدن شما را ایجاد می کند. این تصاویر قسمت هایی از بدن شما را در سایه های مختلف سیاه و سفید نشان می دهد. این به این علت است که بافت های مختلف مقادیر مختلف تابش را جذب می کنند. کلسیم در استخوان، بیشتر جذب این اشعه می شود.
فیلم رادیوگرافی چیست؟
تصویر اشعه x. در واقع تصویر سایههای مختلف بدن است که روی فیلم میافتد و به آن اسیلوگراف نیز می گویند. تصاویر اشعه x. روی فیلم های رادیوگرافی که فیلم های ویژه ای هستند گرفته می شود.
اگر فیلم به تنهایی در مسیر اشعه قرار داده شود، تصویری که روی آن ایجاد میشود، بسیار کمرنگ است و برای بهتر شدن آن باید به مقدار زیادی اشعه اولیه را افزایش داد که این برای بیمار مضر است.
آیا اشعه ایکس می تواند برای ما مضر باشد؟
بله; دریافت هر مقدار از اشعه ایکس می تواند زیان بخش باشد. اما، همچون بسیاری از فرایند های درمانی _تشخیصی ،محاسبه هزینه_فایده دراین مورد الزامی است. به شیوه های گوناگون می توان ریسک دریافت اشعه ایکس را کاهش داد.در مرکز پرتو بااستفاده از شیوه های حفاظتی و به کار بردن تکنیک دیجیتال دریافت اشعه به مقادیر ناچیزی کاهش می یابد .ما در طول روز،سطوح مختلفی از تشعشع محیطی رادریافت می کنیم. ازاین رو درمقایسه می توان دیدکه مقدار تشعشع دریافتی در رادیوگرافی پری اپیکال قابل توجه نیست.
مثلا میزان اشعه دریافتی از تصویربرداری پری اپیکال ،معادل یک روز اشعه دریافتی از محیط میباشد.
میزان اشعه دریافتی از تصویربرداری پانورامیک ،معادل ۴روز اشعه محیطی است.
این مقدار، بااشعه دریافتی در یک پرواز۵ساعته هواپیما برابر میباشد.